Pony’s

De pony’s van De Bonte Belevenis.

Inmiddels is de Bonte Belevenis al weer ruim 3 jaar open en is onze kudde pony’s uitgegroeid tot een hele leuke, stabiele groep. Voor ieder kind is er een pony die bij hem of haar past. Door zeer consequent te zijn in het voerbeleid hebben de pony’s nooit de nijging tot bijten.

Voor de allerjongste kinderen hebben wij onze kleine pony’s Sjors en Sjimmie. Deze 2 kleine bruine shetlandertjes zijn broertjes. Je kan Sjors en Sjimmie bijna niet uit elkaar houden, ze lijken enorm veel op elkaar. Het enige verschil is dat hun manen bij beiden aan een andere kant hangen. Hierdoor zien we wie Sjors en wie Sjimmie is. Deze pony’s hebben veel geduld,  en ze vinden het heerlijk om gepoetst te worden Het lukt iedereen om met deze 2 mannen heerlijk door het avonturenpark te wandelen.

Voor de iets grotere kinderen ( 3 tot 5 jaar ) is ons gezinnetje Pippi en Meneer Nilson, de vader en moeder van onze pony Robin,  zeer geschikt. Drie jaar geleden zijn deze drie pony’s ons geschonken met de vraag of ze dan voor altijd samen konden blijven. Het bleken drie toppers te zijn die wij nooit meer willen missen.

De grootse van de drie is de bruine merrie Pippi, een stoere dame met prachtige manen. Ze heeft een eigen willetje waardoor ze zeer geschikt is voor kinderen die iets meer uitdaging aandurven. Een groen grassprietje in het avonturenpark kan haar namelijk nog wel eens doen besluiten net de andere kant op te lopen.

Vader meneer Nilson en zoon Robin zijn allebei een maatje kleiner en te onderscheiden aan de kleur van hun ogen, Robin heeft prachtige blauwe ogen en meneer Nilson zijn ogen zijn bruin. Deze kereltjes zijn nergens bang voor en hebben inmiddels al heel wat klusjes buiten het terrein van de Bonte Belevenis voor hun rekening genomen. Meneer Nilson heeft het zelfs geschopt tot acteur in een serie van RTL en een worteltje met acteur Manuel Broekman mogen delen. Allebei vinden ze het prachtig om mee te mogen op locatie en lopen altijd met hun oortjes naar voren. Dat betekent dat ze het erg naar hun zin hebben. Ieder kind voelt zich de prins of prinses op het witte paard op deze twee lieverds.

De twee grotere Shetlanders, Lotje en Kalou zijn allebei prachtige gitzwarte pony’s. Lotje is heel slim, ze doet net alsof ze altijd moe is en ze eet het liefst de hele dag. Soms heb je een beetje overtuiging nodig om deze pony aan de wandel te krijgen.  Door deze eigenschap is ze wel weer heel geschikt ondanks haar grootte, voor ook de allerkleinsten. Lotje doet het altijd rustig aan.

Kalou is daarin tegen een echte stoere vent, loopt altijd door en kent heel veel kunstjes. Voor kindjes met een beetje meer ervaring is deze knapperd zeer geschikt.

Voor  kinderen vanaf 7 die nog niet op paardrijles zitten maar wel eens willen proeven hoe het is om op een echte pony te zitten hebben wij onze 3 Welsh pony’s Pim, Pluisje, Belle en een mini Tinker: Toby.

Onze stoere Pim is de leider van alle pony’s. Pim doet het graag rustig aan en is gek op alles wat groen is. Vroeger in zijn jongere jaren was deze pony zeer ondeugend, nu is Pim een 17 jarige evenwichtige pony waar ook de allerkleinsten een rondje op kan maken in het avonturenpark.

Belle is een prachtige pony met pit, zij is bij ons gekomen met veulen en heeft veel moeten leren. Het veulentje staat op het land in Spierdijk en wordt daar verzorgd tot ze oud genoeg is om weer op de kinderboerderij terug te komen. Inmiddels kan Belle zonder problemen ingezet worden met kinderfeestjes en wordt zij veel gebruikt bij leuke educatieve activiteiten.

Pluisje is de lieveling van vele vaste klantjes, deze knappe witte pony is een mooie verschijning.Zijn lieve karakter en chique vertoning maakt hem voor kinderen de ideale pony.

En dan als laatste: onze Toby. Een super lieve mini Tinker met prachtige blauwe ogen. De jongste van het hele spul, maar zijn  ontzettend lieve karakter maakt hem ondanks zijn jonge leeftijd heel geschikt voor de Bonte Belevenis. Toby heeft nog nooit lelijk tegen iemand gedaan en wacht altijd geduldig tot de kindjes zijn uitgepoetst. Hij vindt het heerlijk om gekroeld te worden en hangt altijd over het hek om te kijken of iemand hem nog komt aaien en kroelen.

En dan als laatste ons verrassingspakket!

Om de wat grotere, zwaardere en gehandicapten kinderen niet te hoeven teleurstellen zijn wij op zoek gegaan naar een brave grote Tinker. Vanwege haar karakter hebben we haar Lieve genoemd!Lieve is super braaf, iedereen kan op haar een rondje rijden. Maar tot onze grote verbazing hebben we Lieve niet alleen gekocht.

Op zondagochtend 21 mei 2017 stond er een veulentje bij Lieve. Lieve hadden we gekocht terwijl ze drachtig (zwanger) was, maar dat heeft de vorige eigenaar niet aan ons verteld. Lieve heeft tot het einde van haar zwangerschap voor ons gewerkt, niemand heeft iets gemerkt.

Deze prachtige verrassing hebben wij Wonder genoemd en ze loopt inmiddels met haar moeder bij ons in de kudde. Beide dames doen het supergoed alleen vanwege haar verlof zal Lieve voorlopig niet inzetbaar zijn en gaan wij op zoek naar nog zo’n lieve brave Tinker.

TOP