De Bonte Belevenis

De Bonte Belevenis

Ons bedrijf ligt op een schitterende plek, midden op de Vaartdijk in Assendelft, vlakbij het prachtige natuurgebied Guisveld.  Wij zijn 4 jaar geleden ontzettend enthousiast begonnen met onze kinderboerderij/theehuis en ponydorp. Het is een geweldige plek geworden waar jong en oud heerlijk kan genieten van de sfeer, de dieren en de gezelligheid van ons terras.

De openingstijden van De Bonte Belevenis zijn: woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.30 uur. De dieren gaan om 17.00 uur eten en dan kunt u geen pony meer rijden!

De filosofie van de Bonte Belevenis:

"waarom is ponyrijden, poetsen en verzorgen zo ontzettend goed voor een kind"

Vaak hoor je: ponyrijden is zo duur, en waarom zou je zo veel geld uitgeven om je kind te laten ponyrijden. In onze ogen geef je helemaal niet veel geld uit om je kind te laten ponyrijden, maar je betaald voor:

  • de momenten dat je kind moe is, maar toch doorgaat
  • de dagen dat je kind moe uit school komt, maar toch naar stal gaat, omdat de pony verzorgt moet worden
  • het leren van discipline, verzorgen en aandacht geven aan een dier
  • het leren samenwerken met anderen
  • het leren omgaan met teleurstellingen, wanneer het niet gaat zoals ze gehoopt hadden, maar toch hard werken om beter te worden
  • het leren stellen van doelen
  • het leren dat het leren rijden en omgaan met een pony uren, uren, uren en nog eens uren hard werken en oefenen kost om beter te worden
  • het voordeel dat mijn kinderen vrienden voor het leven maken
  • het buiten zijn met dieren, en niet voor de televisie, computer of tablet hangen.

We kunnen nog wel even doorgaan, maar in principe betaal je niet voor ponyrijden, maar voor de mogelijkheden die ponyrijden een kind biedt, om vaardigheden te ontwikkelen, die ze gedurende hun hele leven kunnen gebruiken en die hun de kans biedt de levens van anderen positief te beinvloeden. Het is dus een grote investering!!!!

Naast Shetlanders lopen er ook kippen, varkens, geiten, ezeltjes, schapen en konijnen, jonge katjes, duiven en een gans rond. Bezoekers zijn welkom een kijkje te nemen in de stallen terwijl onze werkzaamheden gewoon doorgaan. Door verschillende activiteiten op het gebied van educatie en zorg te organiseren, betrekt de boerderij de kinderen uit de regio bij het boerenwerk.

Naast de dieren op de kinderboerderij lopen er nog vier katten en 4 honden op ons terrein. De twee grote honden, een Deense Dog en een Newfoundlander, lopen tijdens openingstijden niet los. We hebben er begrip voor dat dit nogal grote en indrukwekkende honden zijn. Naast deze twee grote honden hebben we nog een Teckel Flip en een Dwergkees Faye. Dit zijn kleine en zeer lieve hondjes die wij ook tijdens openingstijden rustig op ons terrein laten lopen en spelen.

 

 

TOP