De Bonte Belevenis

Welkom bij Pony- en Kinderboerderij De Bonte Belevenis

  20140928_145202 hightea.1 binnen rijbak IMG_5327 IMG_5291

   

  Ons bedrijf ligt op een schitterende plek, midden op de Vaartdijk in Assendelft, vlakbij het prachtige natuurgebied Guisveld.

  Wij zijn 3 jaar geleden ontzettend enthousiast begonnen met onze kinderboerderij/theehuis en ponydorp. Het is een geweldige plek geworden waar jong en oud heerlijk kan genieten van de sfeer, de dieren en de gezelligheid van ons terras.

  Wij heffen geen entree, een ieder kan vrij gebruik maken van alle faciliteiten. Omdat wij deze fantastische plek graag willen blijven behouden en dus kunnen blijven bekostigen (onderhoud, voer dieren, dierenarts enz enz) hebben wij als beleid dat u geen eigen eten en drinken mee mag nemen. Wij hanteren in ons theehuis zeer redelijke prijzen voor een kop koffie en een glas limonade.

  Wij vragen dan ook begrip voor dit beleid en hopen dat u kunt blijven genieten van de kinderboerderij en alles daaromheen!

  Trudy en Marieke

  De openingstijden van De Bonte Belevenis zijn:Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.30 uur. De dieren gaan om 17.00 uur eten en dan kunt u geen pony meer rijden!

  Voor grote groepen, BSO's en kinderdagverblijven hanteren wij een kind/leidster ratio van 1 op 4 kinderen.

  Wilt u meer weten? U kunt ons bereiken via:

  Naast Shetlanders lopen er ook kippen, varkens, geiten, ezeltjes, schapen en konijnen, jonge katjes, duiven en eendjes rond. Bezoekers zijn welkom een kijkje te nemen in de stallen terwijl onze werkzaamheden gewoon doorgaan. Door verschillende activiteiten op het gebied van educatie en zorg te organiseren, betrekt de boerderij de kinderen uit de regio bij het boerenwerk.

  Naast de dieren op de kinderboerderij lopen er nog twee katten en 4 honden op ons terrein. De twee grote honden, een Deense Dog en een Newfoundlander, lopen tijdens openingstijden niet los. We hebben er begrip voor dat dit nogal grote en indrukwekkende honden zijn. Naast deze twee grote honden hebben we nog een Teckel Flip en een Dwergkees Faye. Dit zijn kleine en zeer lieve hondjes die wij ook tijdens openingstijden rustig op ons terrein laten lopen en spelen.

  Ook kunt u terecht om een feestje te vieren of een vergadering te beleggen. Uiteraard bent u ook van harte welkom voor een cappuccino op het terras terwijl de kinderen zich vermaken in het avonturenpark!

  Onze pony’s:

  lotje bambi en belle1

  Lotje: Deze mooie zwarte dame vindt het heerlijk om alle aandacht te krijgen. Ze is rustig voor onze allerkleinsten die toch op een grote pony willen rijden en een uitdaging voor de grotere kinderen. Ze past zich uitstekend aan en is altijd super lief en vriendelijk.

  Pipi,Deze prachtige dame kan ook nog fotomodel worden!Wat een manen!!! Een dame met een nieuwsgierig karakter, en moeder van onze Robin.Pipi is geschikt voor de wat grotere kinderen, ze is door haar nieuwsgierige karakter soms een beetje druk maar kan ook vreselijk lui uren in het zonnetje liggen.

  Mr. Nilson, Deze prachtige spierwitte jongen heeft manen tot zijn knieën.Je raakt nooit uitgepoetst met deze meneer. Vader van onze Robin maar het zijn meer vriendjes. Ze kunnen samen stoeien als jonge hondjes. Meneer Nilson is geschikt voor ieder kind.

  Robin Robin staat nog gezellig samen met zijn vader en moeder. Zijn bijzondere blauwe ogen maakt deze pony een aparte verschijning. Net als zijn vader spierwit. Robin is geschikt voor ieder kind maar kan soms door zijn leeftijd ook wel een beetje ondeugend zijn.

  Coco
  Onze nieuwe aanwinst is Coco. Coco is geschikt voor kleine én grote kinderen, is erg lief en rijdt graag door ons mooie avonturenpark

  Pluisje
  Onze Pluisje is een prachtige witte A-pony, die al hoog in de dressuur heeft gereden. Omdat een sponsor van ons Pluisje helemaal fantastisch vond, heeft hij Pluisje voor ons gekocht en mogen wij gebruik maken van deze geweldige pony. Het is een klassiek paardje met een prachtig rank hoofd en lijf en hij rijdt als een echt dressuurpaard door ons avonturenpark.

  Pim, onze stoere Welsh-pony, die al heel wat avonturen heeft beleefd. Met een uitstraling van een western-pony, maar altijd lief voor klein en groot.

  Ollie is onze nieuwste aanwinst, die soms nog een beetje ondeugend is, en nog veel moet leren binnen de groep shetlanders. Hij ontwikkelt zich tot een echte knuffel-pony die graag een rondje loopt in ons avonturenpark.

  Belle en Sammie, moeder en dochter zijn een attractie op zich, maar genieten nog even van de welverdiende zwangerschapsverlof. Over een kleine 2 maanden zullen we Belle gaan inzetten voor onze activiteitenuren en tot die tijd kunt u genieten van deze 2 plaatjes.

   

   

  TOP