Pony’s

De pony’s van De Bonte Belevenis.

Inmiddels is de Bonte Belevenis al weer ruim 10 jaar open en is onze kudde pony’s uitgegroeid tot een hele leuke, stabiele groep. Voor ieder kind is er een pony die bij hem of haar past. Door zeer consequent te zijn in het voerbeleid hebben de pony’s nooit de neiging tot bijten.

Voor de allerjongste kinderen hebben wij onze kleine pony’s Sjors en Sjimmie. Deze 2 kleine bruine shetlandertjes zijn broertjes. Je kan Sjors en Sjimmie bijna niet uit elkaar houden, ze lijken enorm veel op elkaar. Het enige verschil is dat hun manen bij beiden aan een andere kant hangen. Hierdoor zien we wie Sjors en wie Sjimmie is. Deze pony’s hebben veel geduld,  en ze vinden het heerlijk om gepoetst te worden Het lukt iedereen om met deze 2 mannen heerlijk door het avonturenpark te wandelen.

Voor de iets grotere kinderen ( 3 tot 5 jaar ) zijn is Robin,  zeer geschikt. Het is een lieverd die altijd lekker wil knuffelen maar ook ondeugend kan zijn.

Onze grote zwarte shetlander heet Kalou. Hij is een echte stoere vent, loopt altijd door en kent heel veel kunstjes. Voor kindjes met een beetje meer ervaring is deze knapperd zeer geschikt.

Voor  kinderen vanaf 7 die nog niet op paardrijles zitten maar wel eens willen proeven hoe het is om op een echte pony te zitten hebben wij onze Welsh pony’s Pim, Bambi, Belle, Rico en Toby, en een Tinker: Lieve.

Onze stoere Pim is de leider van alle pony’s. Pim doet het graag rustig aan en is gek op alles wat groen is. Vroeger in zijn jongere jaren was deze pony zeer ondeugend, nu is Pim een 23 jarige evenwichtige pony waar ook de allerkleinsten een rondje op kan maken in het avonturenpark

Belle is een prachtige pony met pit, zij is bij ons gekomen met veulen en heeft veel moeten leren. Ze is niet voor de kleine kinderen maar voor de kids in de activiteitenuren is zij goed om van te leren. Ze zal het je namelijk niet te makkelijk maken.

Bambi is het kind van Belle. Inmiddels is zij al een echte dame geworden die ook mee loopt in de activiteitenuren en in het avonturen park.

En dan onze Toby. Een super lieve mini Tinker met prachtige blauwe ogen. De jongste van het hele spul, maar zijn  ontzettend lieve karakter maakt hem ondanks zijn jonge leeftijd heel geschikt voor de Bonte Belevenis. Toby heeft nog nooit lelijk tegen iemand gedaan en wacht altijd geduldig tot de kindjes zijn uitgepoetst. Hij vindt het heerlijk om gekroeld te worden en hangt altijd over het hek om te kijken of iemand hem nog komt aaien en kroelen.

Om de wat grotere, zwaardere en gehandicapten kinderen niet te hoeven teleurstellen zijn wij op zoek gegaan naar een brave grote Tinker. Vanwege haar karakter hebben we haar Lieve genoemd! Lieve is super braaf, iedereen kan op haar een rondje rijden.

Goldy

Sjefke

Bolletje

TOP